Prvi rođendan udruge Dinamo – to smo mi!

//Prvi rođendan udruge Dinamo – to smo mi!

Prvi rođendan udruge Dinamo – to smo mi!

Danas obilježavamo točno godinu dana od predstavljanja naše Udruge. U trenucima kada je preoblikovanje Dinama izgledalo neizbježno, a samim time i njegova daljnja alijenacija od navijačkog puka, skupina fanatika ujedinila se u zaustavljanju pokušaja legalizacije i potpunog preuzimanja kluba od onih koji su ga bacili na koljena.
Kada odvrtimo film unazad, itekako možemo biti ponosni. Zahvaljujući pravnoj borbi koja je otkrila rupe u elaboratu za preoblikovanje Dinama, ali i glasnom prosvjedu ispred Gradske skupštine, preoblikovanje kluba uspješno je zaustavljeno u perfidnom pokušaju Uprave da ga u duetu s gradskim vlastima zauvijek učini svojim. Udruga je time srušila elaborat i iako se na prvu činilo kako smo time kupili nešto vremena u dugotrajnoj borbi, pokazat će se to mnogo većom pobjedom nego smo na prvu mislili. Na posljednjoj skupštini u klubu, nije bilo ni riječi o preoblikovanju Dinama.
Osim toga, udruga je uspjela javnim, medijskim i pravnim pritiscima ukazati na stanje nemara, nerada, netransparentnosti i korupcije u upravljanju klubom. Tako je otkriveno kako je međugorski bjegunac tražio povlačenje svog imena iz klupskog članstva, što će se tek nedavno potvrditi kao istina, za razliku od njegovih poslušnika u Upravi i Skupštini koji su tvrdili drugačije. Igor Kodžoman, nakon otkrivenih nepravilnosti i našeg javnog ukazivanja na iste, više nije predsjednik Dinama. Odjel za članstvo u Dinamu, nakon konstantnih pritisaka od strane naše udruge, konačno je počeo voditi evidenciju na način propisan zakonom i zdravim razumom. Već i te pobjede govore o snazi udruženih Dinamovaca, ali i modelu koji definitivno polučuje rezultate.
Čim se zalažete za nešto što nije u interesu onih koji su od Dinama napravili svoju “zlatnu koku”, možete očekivati niske udarce, iznošenja privatnih problema u javnost i bilo koji drugi način diskreditacije. S tim smo se susreli i mi, i odgovorili na jedini mogući način – neprikosnovenom ljubavi prema Dinamu. Od početka svog nastanka pozivamo ljude da postanu članovi kluba. Ne možemo dovoljno naglasiti važnost članstva u klubu, i kao izraza lojalnosti, ali i kao stvaranja baze za demokratski Dinamo u kojem će svaki član imati pravo glasa. Od početka pozivamo ljude da dolaze na Dinamove utakmice i da među sobom, ali i onim najmlađima kojima smo dužni nešto ostaviti u nasljeđe, čuvaju duh ovog kluba u najtežim vremenima za njegov opstanak.
Sve je to kulminiralo nezaboravnim proljećem. Trupe Nenada Bjelice na terenu su se pobrinule za najveći rezultat u modernoj klupskoj povijesti i bila je to dodatna šansa za promociju velikog Dinamovog imena. Tako je i nastalo Dinamovo proljeće u našem aranžmanu, najveći i najduži dinamovski tulum u povijesti. Započeo je izložbom u kojem su naši vrijedni kolekcionari predstavili bogatu povijest najdražeg nam kluba. Uslijedila je i premijera filma o originalnom Dinamovom proljeću, onom iz kultne ’82, a organizirana je tribina na kojoj se raspravljalo o Dinamovim potencijalima. Bila je to druga javna rasprava koju je organizirala naša Udruga, a uskoro ćemo ih organizirati još. Sve je kulminiralo nezaboravnim i spektakularnim koncertom u Dvojci, kada je Zagreb gorio i živio plavo kao u svojim najslavnijim danima.
Konačno, ništa od svega toga ne bismo mogli ostvariti bez svakog od Vas. Svakog tko je došao u Vidru ili Novinarski dom i pitao, hvalio i kritizirao kako bi se uvjerio da je briga oko Dinama na pravom putu. Svakog od vas tko je došao na neku od maksimirskih tribina i ostavio svoje srce i glasnice ne bi li pomogao Dinamu na putu do novih slavnih podviga. Svakome tko je vidio Lamzin dres na izložbi i sjetio se kako mu je djed pričao o velikom Štefu, a stari o Mlinki. Svakome bivših igrača koji su nam pružili podršku kada za to nisu nikakvu obavezu osim one emocionalne i koji su nam ponovno pokazali da dinamovština nije nestala. Griješili smo svi, ali nikad nismo posustajali. “Nema predaje” nije samo parola s tribine, to je način života. Nastanite voljeti, dolaziti na tekme, učlanjivati sebe i obitelj, pratiti i kritizirati rad naše Udruge. Nemojte ni sumnjati da Dinamo ovisi o svima nama, a svi mi smo, recimo to naglas, prokleto ovisni o Dinamu.
U idućim danima predstavit ćemo naše nove akcije, pokazati još jednom što je to Dinamo za nas. Ne odustajemo od krajnjeg cilja, demokratskih izbora za vodstvo Dinama u kojem sudjeluju svi članovi kluba.
Svaki od Vas koji je dao djelić sebe na bilo koji način, jednako je važan dio ove priče i jednako je bitan kamen temeljac za budućnost ovog kluba. U ovoj udruzi ima mjesta za sve Dinamovce, bili oni na sjeveru, istoku ili zapadu. Što god radili i gdje god bili, nikad nemojte zaboraviti…
… Dinamo – to smo mi!

By | 2019-04-16T11:01:34+00:00 16. April 2019.|Categories: Uncategorized|

About the Author:

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.