Zdravko Mamić više nije član Dinama!

Osim nepravooćno osuđenog bjegunca, iz člnastva kluba isključeni su još Zoran Mamić i Damir Vrbanović, a sve na temelju zahtjeva Udruge “Dinamo – to smo mi” iz svibnja ove godine

Predstavnik Udruge članova Dinama “Dinamo to smo mi” prošlog je tjedna obavio uvid u registar članova GNK Dinamo Zagreb među kojima više nema Zdravka Mamića, Zorana Mamića i Damira Vrbanovića, trojice nepravomoćnih osuđenika za izvlačenje 116 milijuna kuna iz kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna.
Ovime su se potvrdile glasine o tome kako je Uprava kluba bila primorana izbaciti spomenutu trojicu iz kluba nakon što je još u svibnju ove godine Udruga “Dinamo to smo mi” zatražila njihovo isključenje iz članstva.
“Nažalost na taj zahtjev iz kluba nam nikada nisu odgovorili, no uvjereni smo da se takvo nešto ne bi dogodilo da nismo predali zahtjev krajem svibnja. Zadovoljni smo da je pritisak i zahtjev urodio plodom i da Zdravko Mamić, kao i Zoran Mamić, Damir Vrbanović sada bar pravno više nemaju nikakve veze s klubom. Prije nekoliko godina to ne bi bilo moguće niti kao ideja”, kazao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi”.
Podsjetimo, zahtjev su članovi Udruge “Dinamo to smo mi” uputili prije presude suda u Osijeku, a temeljili su ga na članku 19. Statuta Dinama. U tom članku stoji kako “će Klub zahtjev za članstvom odbiti osobi za koju je pravomoćno utvrđeno da je Klubu svojim ponašanjem i radnjama nanijela štetu, kao i za vrijeme dok traju odgovarajući postupci”.
U međuvremenu je pravomoćna optužnica postala i nepravomoćna presuda zbog čega je Zdravko Mamić pobjegao iz Hrvatske zbog kazne zatvora iznad 5 godina, Zoran Mamić dobio 4 godine i 11 mjeseci zatvora, a Vrbanoviću nepravomoćno određena kazna zatvora od tri godine.
“Pozdravljamo ovu činjenicu da oni koji su oštetili #Dinamo više nisu njegovi članovi. Iduće što klub treba učiniti je zatražiti od njih da vrate protupravno stečenu imovinsku korist, što je Skupština Dinama propustila učiniti. Ako oni to neće učiniti, naravno da ćemo mi morati podnositi takav zahtjev, ali isto tako i tražiti odštetu te kaznenu odgovornost od članova Skupštine kluba koji su glasali da Dinamo nije oštećen što je sud u Osijeku jasno demantirao nepravomoćnom presudom”, kazao je Čošić.
U “Dinamo to smo mi” smatraju da je ovim isključenjem iz članstva Zdravka i Zorana Mamića, te Damira Vrbanovića završena jedna faza kluba koji se mora okrenuti svojoj budućnosti.
“Upravo zato smo organizirali javnu tribinu pod nazivom “Dinamo – jučer, danas, sutra -preoblikovanje ili udruga građana” na kojoj bi se trebalo konstruktivno diskutirati o situaciji u klubu i njegovoj budućnosti. Ulaz na tribinu je besplatan, a pozvani su svi navijači i članovi Dinama bez obzira na svoj stav o ovoj temi. Poziv smo uputili i vodstvu kluba za koji vjerujemo da će poslati svog predstavnika jer je sazrijelo vrijeme da se o Dinamu raspravlja javno i pred zainteresiranom publikom”, kazao je Čosić.
Tribina “Dinamo, jučer, danas, sutra” održat će se u utorak, 6. studenog u 20h u kazalištu Vidra.

Ostale novosti