Priopćenje: Klub ne može biti bankomat bjegunca iz Međugorja, Uprava mora štititi članove, a ne njega

Iako je član Uprave Dinama Krešimir Antolić naša pitanja oko nabavke jacuzzija i računalne opreme uhićenom falsifikatoru Franji Vargi nazivao “medijskim špekulacijama”, a potom Klub pustio priopćenje gdje sve nazivaju “određenim nepravilnostima”, jučer smo osobno od bjegunca Zdravka Mamića, nepravomoćno osuđenog za krađu 112 milijuna kuna iz Dinama, saznali kako je upravo on iz svog skrovišta Vile Regine “zamolio prijatelja u Dinamu da kupi određene stvari za Vargu”.

Udruga članova Dinama “Dinamo to smo mi” traži od Kluba da jasno kaže tko je bio taj prijatelj, kao i tko je od odgovornih znao?

Dinamo je još jednom poslužio kao bankomat interesnim skupinama oko Kluba, a mi se pitamo koliko je takvih situacija bilo svih ovih godina?

Nedopustivo je da se ponovno oštećuju svi članovi Kluba, da se već jako narušen imidž dodatno uništava ovakvim potezima. Ne možemo dopustiti da se cijeli slučaj relativizira iza uspjeha igrača na terenu i da se sve pokuša sakriti ispod tepiha.

Upravo zato se naša odluka o podizanju kaznene prijave protiv odgovornih osoba u Klubu za ovaj slučaj pokazuje kao jedina ispravna.

U međuvremenu od djelatnika Kluba došli smo do novih saznanja o ulogama pojedinih zaposlenika i članova Skupštine Dinama u cijeloj ovoj aferi, te ćemo ovih dana dodatno proširiti kaznenu prijavu prema našim saznanjima.

U ovakvim trenucima još više se vidi nužnost da napokon članovi izaberu Upravu Dinama koja će raditi isključivo u interesu Kluba, a ne na sramotu ili štetu kao što to radi trenutna interesna skupina odana Zdravku Mamiću.

Zato zadnji put pozivamo sve članove Skupštine, Izvršnog odbora i Uprave Dinama da usklade statut Dinama sa Zakonom o Udrugama i omoguće provedbu izbora u Klubu.

Također, pozivamo institucije da istraže ima li veze transfer Marija Vasilja u Dinamo, o kojem smo prije nekoliko mjeseci pisali, s činjenicom da je njegov otac vlasnik Ville Regine u Međugorju, hotela u kojem se od pravosuđa sakrio Zdravko Mamić. Nakon činjenice da se klupskim novcem financirao falsifikator, čini se da Dinamo pomaže bjeguncu plaćanjem smještaja.

Ostale novosti