Udruga članova GNK Dinamo “Dinamo – to smo mi” u kultnom restoranu Plavi 9 predstavila je uz legende Dinama Željka Hohnjeca i Drage Vabeca, Tonfu i Babkea iz Kawasaki 3P niz kulturnih aktivnosti pod nazivom ‘Dinamovo proljeće’. Veliki koncert 23.2. u Domu sportova, izložba klupskih eksponata u Galeriji Kranjčar, film u kinu Europa, tribina Potencijali Dinama neka su od događanja kojim će se u veljači i ožujku obilježiti europske utakmice kluba.

„Želimo probuditi građansku podršku igračima i uključiti u stvaranje pozitivne atmosfere i dizanja na noge svih kojima je Dinamo pri srcu. Aktivnosti će se nizati sve do ožujka, a pripremamo još neka iznenađenja. Kulminacija je svakako koncert u Domu sportova u subotu 23. veljače, kada će nastupiti Jura Stublić & Film, Kawasaki 3P, Tram 11 i Šank“, najavio je predsjednik Udruge Juraj Čošić i pozvao sve koji dišu plavo te vole svoje klub i grad da proslave uspjehe igrača i probude duh zagrebačkih ulica.

Drago Vabec igrač koji je bio dio postave koja je dogurala do proljeća u Europi prisjetio se utakmica iz 70-ih godina prošlog stoljeća i naglasio kako je podrška Dinamu tada bila iznimna. Nakon Dinama otišao je u francusku ligu gdje je postao najbolji igrač u povijesti Bresta gdje ga i dan danas slave i zovu na svoje obljetnice.

„Vabecovo Međimurje, moje Zagorje i vjerujem dinamovci iz svih dijelova Hrvatske i svijeta vole ovaj klub, ali je ta podrška izostala zadnjih 10 godina. Nekad je 15 vagona okićenih zastavama stizalo na utakmicu u Zagreba, a vlak je izgledao kao u Indiji. Trebamo djeci vratiti tu ljubav koju smo mi imali i zato pozdravljam ovaj projekt i nadam se da će uspjeti“ kazao je Željko Hohnjec koji je s veseljem pristao biti ambasador ‘Dinamova proljeća’.

Kawasaki 3P najavio je koncert 23.2. u Domu sportova ali i svoj povratak na tribine:

„Prvi put idemo na utakmicu nakon 9 godina. Drago nam je što ovakvi projekti vraćaju identitet grada. Nadam se da ponovno dolaze vremena kada ćemo svi dati podršku igračima“, poručili su popularni Tomfa i Babke.

Osim koncerta zbog pokrivanja troškova organizacije većina aktivnosti će biti besplatne za građane. Jedna od njih je i izložba u Galeriji Kranjčar koja će otvoriti svoja vrata posjetiteljima.

RASPORED DINAMOVA PROLJEĆA:

KONCERT

Jura Stublić & Film, Kawasaki 3P, Tram 11 & Šank

Dom sportova – Zagreb

Subota 23. veljače od 20:00

Ulaznice kreću u prodaju u petak, 25. siječnja po early bird cijeni od 50 kn koja će vrijediti do 3. veljače. Od ponedjeljka 4.2. za ulaz će trebati izdvojiti 60 kn, a na sam dan koncerta 70 kn. Službena prodajna mjesta su svi Vivas Barovi, Bar & Club History (Tkalčićeva 68), Bad Blue Boys Fan Shop (Ilica 37), Mali Medo (Tkalčićeva 36), Pivnica Medvedgrad (Ilica 49), Fakin Craft Bar (Vukovarska 68), sva prodajna mjesta Eventima i online na www.eventim.hr.

IZLOŽBA

Izložba povijesno vrijednih eksponata NK Dinamo (dresovi, šalovi, zastavice, plakete, ulaznice, fotografije)

Galerija Kranjčar, Kaptol 26

Trajanje izložbe od 9. do 19. veljače

Ulaz slobodan

DOKUMENTARNI FILM

Prikazivanje filma „Dinamovo proljeće – 20 godina poslije“, Ištvan Filaković, Vladimir Kleščić (2002. HRT)

Kino Europa

Ponedjeljak 18. veljače od 17 sati

Ulazak slobodan do popunjenja mjesta u dvorani prethodnom rezervacijom

TRIBINA

Potencijali Dinama

Novinarski Dom

Ožujak 2019.

Ostale novosti