Šank?!: Nema dileme da će koncert biti tulum za pamćenje

Šank?! je jedan od onih bendova koji je izniknuo iz jedne od onih glazbenih garaža koje možete naći u svakom zagrebačkom kvartu. Na zagrebačkoj sceni poznati su po jedinstvenom zvuku rocka, punka, metala, Oi! te ska ritmova.

Sa svojim hitovima, “Zagreb gori”, “Grad je naš”, sigurno će u subotu zapaliti Dvojku doma sportova na koncertu “Dinamovo proljeće” na koji su se odazvali u roku od pola minute. Prije koncerta malo smo popričali s dečkima kako bi saznali što oni očekuju od svirke, ali i kako gledaju na Dinamov uspjeh i identitet kluba u gradu o kojem često pjevaju.

Momci, kao što bi vi rekli, “Zagreb gori”. U tjedan dana je otišlo čak 1500 karata za koncert “Dinamovo proljeće”. Što možemo očekivati na koncertu 22.3.?

Prije svega, pozdrav čitateljima. Drago nam je da je odaziv velik. Uz odličan lajnap i cijelu priču oko Dinama u zadnje vrijeme, nema dileme sa će ovo biti tulum za pamćenje. Očekujemo punu dvoranu, pozitivnu atmosferu i feštu sam tak.

Navijači su inače vaša vjerna publika, ali ovo je ipak koncert za Dinamovce. Koliko je vama to različito od ostalih nastupa?

Na svakom nastupu ispred nas stoje predstavnici svih subkultura, tako i navijačke. I tu ne mislimo samo na navijače Dinama, nego priča ide i puno šire, ali uvijek sa više nego pozitivnim stavom i pričom prema nama kao zagrebačkoj ekipi. Zahvalni smo na tome da nas svi zajedno već devet godina prate u stopu, kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu. Spoj energije i emocija u trenutku je neopisiva, nešto zbog čega se i bavimo glazbom i nastupima uživo. Kaj se tiče koncerta za Dinamo, drago nam je da se ljudi imaju čemu veseliti i malo pobjeći od svakodnevice, pogotovo kad se slave sportski uspjesi i urbana špreha. Na kraju krajeva, glazba i sport bi barem trebale biti stvari koje nas spajaju, u dobru i u zlu. Veselimo se Dinamovom uspjehu, drago nam je biti barem mali dio te lijepe zagrebačke priče.

Što je za vas Dinamo?

To bi svatko od nas morao reći za sebe, nismo svi nogometni šmekeri u bendu.

Kaj se mene tiče (Dinko): Dinamo za mene znači osjećaj neke vrste pripadnosti, one iskrene dječačke. Prisutan je onaj stari Dinamovski bunt, znat će o čemu pričam svatko tko prati taj klub više od 30 godina. Siempre kontra, kontra sistema, nepravde, moćnika i represije, tako do legendarnih igrača, navijača, trenera i ljubavi prema zagrebačkoj šprehi.

Idete li redovno na utakmice?

Neki idu, a neki povremeno. Pod stare dane smo se zaljubili u malo muškiju igru od nogometa, pa pratimo uglavnom Rugby Mladost doma i u gostima.

Osim vas nastupit će i Tram11, Kawasaki 3p i Jura Stublić. S kim bi najradije napravili neki duet i koju bi stvar preradili?

Ja sam u glavnom najnabrijaniji u bendu za snimanja, tako da ako mene pitate, sa svima! Po mogućnosti od jednom, gangovski (smijeh)

Za kraj, poruka onima koji još nisu kupili ulaznicu?

Za domaću tekmu sa Viktoriom su skoro rasprodane, jebiga, a za koncert bu možda neko i prodaval ispred ulaza u Dom sportova (smijeh). Nemojte da vas baš ožene za cijenu.

Ostale novosti