Boban, Shala i druge Dinamove legende na okupu za pomoć Slavku Ištvaniću

Povodom obljetnice mitskog 13. 5. 1990. i nikad održane utakmice Dinama i Crvene Zvezde Udruga članova Dinama “Dinamo to smo mi” organizira veliki humanitarni spektakl koji će okupiti impozantna imena iz povijesti kluba

“Dinamovci za Dinamovca” naziv je velike humanitarne utakmice koju članovi Dinama okupljeni u Udrugu “Dinamo to smo mi” organiziraju u nedjelju 12. svibnja u dvorani Dražena Petrovića. Na toj utakmici, kojom će se obilježiti obljetnica mitskog 13. 5. 1990. i nikad održane utakmice Dinama i Zvezde, odlučili su sav prihod od prodanih utakmica donirat će se za pomoć liječenju sina Dinamove legende Slavka Ištvanića koji boluje od celebralne paralize.

Slavko je kapetan koji je zaista svoj život posvetio Dinamu, igrao je za plave u najtežim situacijama u svom životu i zaista je zadužio naš klub. Nakon karijere se uvijek odazivao na akcije i inicijative navijača Dinama i nikad nam nije okrenuo leđa. Obzirom na obiteljsku situaciju koju ima, mi smo mu odlučili ovim putem pomoći u participiciji svakodnevnih fizikalnih terapija i drugih potreba za njegovo zdravstveno poboljšanje i time vratiti bar malo za sve što je učinio za Dinamo – kazao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi”.

Čošić je naglasio kako se nada da će ova akcija potaknuti i Dinamo da osnuje fond za pomoć svojim legendama kojima to treba, a da uzor za takav model mogu potražiti u Bundesligi gdje mnogi klubovi imaju to vrlo sustavno i transparentno ustrojeno.

Utakmicu će odigrati momčad “Dinamo 90-ih” koja je već prozvana “Slavkovi prijatelji”, a njihov sastav je, malo je reći impozantan. U istom, plavom dresu, nakon više od 20 godina trebali bi nastupiti Zvonimir Boban, Kujtim Shala, Marko Mlinarić, Vjekoslav Škrinjar, Igor Cvitanović, Dario Šimić, Primož Gliha, Andrej Panadić, Željko Adžić, Goran Vlaović, Mario Stanić i druge legende Dinama koje će voditi legendarni Zlatko Kranjčar.

Zaista je nevjerojatno kako su svi, kad smo ih kontaktirali i objasnili što radimo, odmah pristali doći na ovu utakmicu. Uzbuđeni smo što ćemo, uz to što ćemo pomoći Ištvaniću, na jednom mjestu okupiti takve legende nakon toliko godina. I oni se sami vesele što će se sresti nakon toliko godina – kazao Čošić.

Protivnik plavoj momčadi biti će ekipa “Nogometne ikone HNL-a” koja će okupiti legendarne igrače naše lige. Sastav ove, također nesvakidašnje momčadi bit će uskoro objavljen.

Slavko Ištvanić izrazio je veliko zadovoljstvo što su ga se navijači sjetili.

Sudbina je htjela da sam bio ozlijeđen kad je bila ta nikad odigrana utakmica sa Zvezdom. Danas, 29 godina kasnije smo svi zaista dirnuti ovom akcijom navijača. Dinamo je svima nama poput religije i nadam se da će ovo postati tradicionalna humanitarna akcija kako bi se moglo pomoći i ostalim igračima Dinama kojima je to potrebno – kazao je kratko Ištvanić.

Ulaznice za ovaj humanitarni spektakl po cijeni od 30 kuna moći će se od subote ujutro kupiti u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 39, u svim Vivas kafićima u Zagrebu, te u Historyju u Tkalićevoj ulici.

Ostale novosti