Ištvanić: Nadam se da će i sadašnji igrači Dinama doći pozdraviti sve legende Dinama u Ciboni

Uoči velikog spektakla koji nas u nedjelju očekuje u Ciboni, kada će navijači moći pogledati utakmicu između Dinamovih legendi iz ranih 90-ih, koje se već prozvalo “Slavkovim prijateljima” i HNL legendi, popričali smo s legendarnim Slavkom Ištvanićem. Jedan od najvećih igrača Dinamove povijesti s 527 nastupa za naš klub središnja je figura susreta “Dinamovci za Dinamovca”, s obzirom na to da će sav prihod od ulaznica biti namijenjen liječenju njegova sina.

Kakva je razlika između današnjeg nogometa i onog kada ste vi aktivno igrali, posebno u kontekstu Dinama?

“Teško je odgovoriti na takvo pitanje s obzirom na to da je puno vremena prošlo od mojeg aktivnog igranja, a i to su jednostavno bila druga vremena, i životno i nogometno. Više se gledalo na užitak, druženje i zadovoljstvo, nego na neke druge stvari. Atmosfera je bila odlična, puni stadioni, a igraći i navijači disali su kao jedno. To su prekrasne uspomene na jedno romantično doba”.

Znamo sve i da ste tada doživjeli velike tragedije, pa doslovno nakon sprovoda oca, a potom i kćeri, ipak otišli igrati za Dinamo?

“Ne bih puno o tome. Puno se pisalo o tim događajima i sve se zna. Život ide dalje, ne može se stalno vraćati u prošlost”.

Utakmica je u sklopu Dinamovog produženog vikenda, kada će Bad Blue Boysi organizirati tradicionalni “Za sve onih koje nema” turnir u čast nikad odigranoj utakmici protiv Zvezde. Vi ste bili tada u Dinamu, kako ste doživjeli tu utakmicu?

“Znali smo da se događa nešto posebno i to je jedan od ključnih trenutaka Dinamove povijesti. A, pokazat će se kasnije, da je to bilo puno više od nogometa i sporta. Meni osobno je bilo jako teško jer sam bio ozlijeđen i nisam mogao igrati pa sam sve to promatrao sa strane.”

Da se prebacimo u sadašnjojst, kako gledate na nedjeljni spektakl?

“Ugodno sam iznenađen i uzbuđen zbog svega, naročito što se takvom nečemu nisam nadao ni u snu, a i što ću nakon dugo vremena vidjeti suigrače s kojima sam dijelio dobro i zlo. Bit će to posebna večer za mene, ali vjerujem i mnoge druge koji će se naći tamo. Teško je sjetiti se kad se zadnji put okupila takva grupa Modrih legendi.”

Ovo je svojevrsni nastavak akcije “Dinamovo proljeće” u organizaciji DTSM-a, a znamo da ste i vi nazočili brojnim događanjima. Kako ste doživjeli Dinamovo ovosezonsko proljeće, i na terenu i izvan njega?

“Jako mi je drago kaj su dečki prezimili u Europi i time ostvarili dugogodišnji san svih nas koji smo ih svim srcem bodrili. Cijelo Dinamovo proljeće bilo je vrlo emotivno za mene, mislim da je bilo puno trenutaka kojih ćemo se sjećati cijeli život. Ovim putem pozivam i trenera Bjelicu i sve igrače Dinama da dođu na ovu humanitarnu utakmicu i pozdrave sve legende Dinama, svoje prethodnike koji će tog dana zaigrati u Ciboni”.

Navijači su ponovno bili inicijatori tih akcija, kakvom vidite njihovu ulogu u budućnosti kluba?

“Navijači i čelništvo kluba moraju imati zajednički jezik tj. zajednički interes za dobrobit kluba. Za zdrav klub i jedni i drugi moraju gledati u istom smjeru i nadam se da će se to ostvariti. Sumnjam da bi trener Bjelica uspio stvoriti ovakvu kemiju u momčadi i na terenu da se Dinamu nisu vratili navijači.”

Za kraj, poslao je poruku svima onima koji se dvoume gdje su u nedjelju:

Pozivam sve koji žele dobru zabavu na druženje 12.05.2019. u Cibonu. Bit će nezaboravno!

Ulaznice za utakmicu 12. 5. u 20h mogu se kupiti u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici, svim Vivas Barovima u Zagrebu i Sisku, te u History Villageu u Tkalčićevoj ulici.

(Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Ostale novosti