Vrijeme je da navijači prestanu kupovati Sportske novosti

Poštovana gospođo Hanžeković,

još 2012. godine Bad Blue Boysi su na maksimirskom sjeveru izvjesili poruku “VEČERNJI LIST – SLUŽBENI GLASNIK HRVATSKE NOGOMETNE MAFIJE”.

Izvršni urednik spomenutog lista bio je Mario Zorko.

 

Osam godina kasnije ista osoba glavni je urednik Sportskih novosti, nekad renomiranih novina koje se nalaze u sklopu Hanza Media d.o.o., tvrtke čija ste članica Uprave i vlasnica.

Nakon što je od Sportskih novosti provedena, jedna u nizu, cenzura vezana uz Udrugu članova Dinama “Dinamo to smo mi” odlučili smo vam se obratiti pismom. Negativno smo iznenađeni da humanitarna akcija u kojoj su okupljeni najbolji hrvatski sportaši nije dobila nikakav plasman u Sportskim novostima. Ostali mediji spomenuli su je više od pedeset puta s plemenitim ciljem prikupljanja novčanih sredstava za prerano rođene bebe, a u navedenoj akciji do sada prikupilo se više od milijun kuna!

Smatramo da je to nastavak poltronske politike prema upravi Dinama koja je eruptirala proteklih dana kroz sramotne komentare glavnog urednika Maria Zorka.

Svaki samosvjesni pratitelj sportski zbivanja s razlogom tekstove Tome Ničote i Davorina Olivarija o Dinamu percipira kao izvršavanje radnih naloga iz Maksimirske 128. U svakom njihovom tekstu jasno se iščitavaju potrebe Uprave kluba za sapunanjem daske trenerima i igračima ili hvalospjevi na račun bjegunca od hrvatskog pravosuđa.

Sportske novosti danas su propagandni bilten Mamićeve uprave Dinama i glasnogovornik svega onog što u Dinamu i hrvatskom nogometu ne valja.

Nitko od njih nikad neće pisati tekst o pljački kluba, kreditima s Malte, crnim listama ili diktaturi u klubu. Oni se uvijek bave “nogometom” u Dinamu, što služi kao dimna zavjesa za prikrivanje pravih problema. To su laži naručene da tendenciozno pišu o ljudima koji su opljačkali Dinamo kako bi javnosti predočili njihovu ispoliranu sliku i priliku. Prešućivanjem krucijalnih tema svoj posao rade maksimalno neprofesionalno, društveno neodgovorno i pogubno po budućnost voljenog nam Kluba.

S druge strane glavni urednik Mario Zorko otvoreno i maliciozno udara prema svakome tko želi pošteni Dinamo, HNL i hrvatski nogomet u cjelini. Nedavni obračun s Nenadom Bjelicom i igračima, te huškanje čitatelja na njih, agitiranje i laži u slučaju DORH-a zbog presude Mamićima, prozivke naspram Središnjeg državnog ureda za sport zbog iznesenih sankcija ljudima u Dinamu poradi kršenja zakona samo su neki od brojnih primjera kojima svjedočimo i preko kojih nećemo prijeći.

Ne možemo se oteti dojmu kako je modus operandi glavnog urednika Sportskih novosti uloga medijskog štita kontaminiranog i kancerogenog sustava u hrvatskom nogometu.

Stoga smo primorani pozvati sve navijače da prestanu kupovati Sportske novosti dok god isti ljudi vode pristranu uređivačku politiku.

S poštovanjem,

Udruga članova Dinamo “Dinamo to smo mi”

Ostale novosti