Zaključci sa redovne skupštine udruge DTSM

Zapisnik s redovne skupštine udruge članova građanskog nogometnog kluba Dinamo, Dinamo – to smo mi održane 23. prosinca 2020.godine u Zagrebu uz sljedeći:

DNEVNI RED

Godišnje financijsko izvješće udruge
Financijski plan za 2021. godinu
Plan aktivnosti za 2021. godinu
Razno

Doneseni su sljedeći zaključci:

Skupština udruge DTSM prihvatila je godišnje financijsko izvješće za 2020. godinu koji će biti objavljeni nakon predaje službenog  FINA izvješća te financijski plan za 2021. godinu. Nakon toga predsjednik udruge iznio je pred Skupštinu plan aktivnosti za 2021. godinu koji je također prihvaćen te ćemo ga u daljnjem tekstu detaljnije obrazložiti.

Skupštini je predstavljena ideja mobilne aplikacije DTSM koja će biti dostupna na App store-u te Google play-u za komunikaciju, učlanjivanje i prikupljanje donacija za rad udruge putem debitnih ili kreditnih bankovnih kartica. Putem iste platforme udruga će u budućnosti realizirati i svoje humanitarne akcije te jednokratno ili mjesečno prikupljati donacije za sudske procese obeštećenja Nogometnog kluba Dinamo. Sama aplikacija povećat će dodatno razinu transparentnosti financiranja naše udruge, a prema planu trebala bi biti dostupna u proljeće 2021. Godine.

Do tada svoje priloge za rad udruge možete kao i do sada uplaćivati direktno na račun udruge: IBAN HR7724020061100990740 otvoren u Erste banci.

Bitna aktivnost u novoj godini bit će skupljanje sredstava za sudske procese obeštećenja GNK Dinamo. Kada prva presuda protiv uprave Nogometnog kluba Dinamo postane pravomoćna članovi kluba pokrenuti će niz tužbi za obeštećenje Dinama od strane članova skupštine koji su izglasali odluku da Dinamo nije oštećen kriminalnim radnjama članova uprave i bliskih suradnika. Tako će članovi kluba ponovno zaštititi interese Dinama. Proces tužbi bit će složen pa će udruga na vrijeme raspisati detalje vezane za pravne korake i predstavnike (odvjetnike ili odvjetničke urede) koji će zastupati interese Nogometnog kluba Dinamo i njegovih članova.

Planiramo pokretanje javne rasprave u vezi rješavanja statusa GNK Dinamo i stadiona Maksimir prije izbora za gradonačelnika Grada Zagreb. Trenutno stanje unutar kluba i situacija s oronulom infrastrukturom nikako nisu zalog za budućnost kakvog bi članovi kluba priželjkivali zato želimo prije samih izbora od svih kandidata javno čuti njihove planove za rješavanje Dinamovog pitanja.

Ukoliko imate ideju za javnu raspravu ili želite pomoći u realizaciji iste slobodno nam se obratite na mail adresu udruge info@dinamotosmomi.com

Udruga DTSM ima u planu koncert zahvale za sve aktivnosti u 2020. godini pod nazivom “Heroji ulice”. Koncert je planiran za početak Rujna 2021. godine, ako epidemiološka situacija bude dozvoljavala veća javna okupljanja. Ideja za ovakav koncert došla je iz plana aktivnosti za humanitarnu akciju “Vratimo Palčiće u Petrovu” koja zbog iznimnog uspjeha same akcije nije realizirana. Više detalja oko mjesta održavanja i samog programskog sadržaja objavit ćemo kada nam epidemiološka situacija bude dozvoljavala.

Jedna od primarnih zadaća za 2021. godinu bit će povećanje članstva udruge DTSM i razvoj online aktivnosti s naglaskom na interakciju samih članovima udruge. U 2020. godini naša udruga brojala je 586 članova, a želja nam je u budućnosti taj broj višestruko povećati.

Vodstvo udruge na skupštini javno se zahvalilo svim volonterima i donatorima koji su u 2020. godini pomagali rad udruge te s ponosom istaknuli važnost članova i navijača Dinama u aktivnosti početne krize s Korona virusom, zagrebačkom potresu te akciji prikupljanja sredstava za Palčiće u kojoj je prikupljeno gotovo osam milijuna kuna!

Zahvaljujemo svim dobrim ljudima, a posebno dinamovcima koji su bili uključeni u realizaciju spomenutih aktivnosti. Neizmjerno smo ponosni na vas jer Dinamo – to ste vi!

Ostale novosti