U Dinamu se nastavlja praksa obiteljskih zapošljavanja i nove pljačke kluba

Suočeni s činjenicom da je godinama nogometni klub Dinamo umjesto Udruge građana obiteljsko poduzeće, iz kojeg se uzima kako god može i hoće, već se dugo borimo za uvođenje demokratskih procesa. Upravo zbog manjka istih došlo je do nepravomoćnih presuda, pravomoćnih optužnica i brojnih istraga za pranje novca kluba, a ovih dana saznajemo kako se pljačka nastavlja.

Svjedoci smo medijskih napisa kako jedan član uprave zapošljava svog brata i stavlja ga na mjesto direktora tvrtke, dok predsjednica Uprave svog navodnog “partnera” stavlja na drugo rukovodeće mjesto iako je dotični ovršen sudskom odlukom od strane istog kluba. Ono što nas posebno smeta je, u najmanju ruku, iznošenje neistine oko obnove stadiona Maksimir.

Dinamo je 24.12.2020. godine objavio kako je uložio preko 13 milijuna kuna, te su naveli točan popis radova. Nigdje se ne spominje uređenje skladišta ili ureda pod istočnom tribinom, koja je proglašena neuporabljivom nakon potresa. Očito da je netko namjerno uređivao istočnu tribinu i da se to zatajilo, što baca veliku sumnju na ponovljene kriminalne radnje oko obnove stadiona. Ovaj slučaj prijavit ćemo nadležnim tijelima, kao što smo prijavili i brojne nepravilnosti od ranije.

Razne su institucije pogodovale da se događaju ovakve stvari s Dinamom. DORH je još 2011. godine dobio prijavu i sve dokaze da je klub oštećen, a danas smo doznali da su je čak provodile iste osobe pa vjera u sustav svakim danom opada. Kao i uvijek do sada, sve je stavljeno pod tepih. Novac se cijelo vrijeme na različite načine izvlačio iz Dinama.

Baš zato rješenje svih Dinamovih problema vidimo unutar samog kluba. Ovakve se stvari nikada ne bi dogodile da su članovi na izborima izabrali predsjednika kluba i Nadzorni odbor. Želimo novi statut koji će biti usklađen sa zakonom o udrugama i gdje će svaki član moći glasati za predsjednika ili nadzorni odbor koji se brine da klub poštuje svoj statut i zakone Republike Hrvatske.

U današnjoj situaciji nelegalni i nelegitimni predstavnici koji se međusobno biraju samo klimaju glavom te donose štetne odluke za Dinamo pod pokroviteljstvom politike i institucija.

STOP PLJAČKI DINAMA!

Ostale novosti