Zapisnik ne laže! Modrićeva punica u isto vrijeme vodila računovodstvo kluba, tvrtku koja je vršila revizorski nadzor Dinama, ali i sjedila u Skupštini Dinama

“Članovi Skupštine su u proteklih osamnaest godina redovito obavještavani putem Nadzornog odbora o financijskom poslovanju. Napominje da su svi izvještaji poznatih ovlaštenih revizorskih kuća koje su uvijek davale pozitivnu ocjenu poslovanja GNK Dinamo i brojni drugi dokumenti na stolu Radnog predsjedništva te poziva zainteresirane članove Skupštine, ukoliko imaju interesa, da izvrše uvid u te izvještaje i dokumente. Konstatira da su ocjene revizije uvijek bile jako dobre. Revizije su radile poznate revizorske kuće: Audit Consult, Agrenta revizija i BDO Croatia. Uz objavljene revizorske kontrole, obavljen je i porezni nadzor u kojem isto tako nije bilo nikakvih negativnih ocjena.” izjavio je Mirko Barišić na otvaranje rasprave o imovinsko-pravnom zahtjevu na sjednici GNK Dinamo 1.3.2018.

Tada je 61 član Skupštine, čija su imena poznata od ovog vikenda, nanio potencijalnu financijsku štetu Dinamu u iznosu većem od 100 milijuna kuna. Naravno uvid u dokumente nije izvršio nitko od prisutnih.

Podsjetimo članovi Skupštine kluba su izglasavanjem zaključka da Dinamo neće tražiti imovinsko pravni zahtjev od optužene braće Mamić i Damira Vrbanovića u procesu za izvlačenje više od 100 milijuna kuna iz kluba, doveli do toga da više od 70 milijuna kuna oduzetih braći Mamić u slučaju pravomoćne presude ostane u vlasništvu države Hrvatske, bez mogućnosti povrata Dinamu.

Zbog toga je Udruga članova Dinama “Dinamo to smo mi” najavila da sprema tužbu protiv svakog člana Skupštine kako bi se klub naplatio od njihove imovine i vratila nanesena financijska šteta po pravomoćnosti presude.

Sve te članove Skupštine, ljudi iz Uprave i Izvršnog odbora, svi odreda bliski Zdravku Mamiću, konstantno brane s istim argumentima kao u gore navedenom dijelu zapisnika i tako pokušavaju umiriti te ljude. No, ono što nitko ne spominje jest kako su ta revizorska izvješća novi, školski primjer sukoba interesa. Uprava i Izvršni odbor Dinama izložili su članove skupštine potencijalnom sudskom progonu u slučaju pravomoćne presude. Osim toga izloženi su i svi izvršitelji, poreznik Pernar je prvoosumnjičeni, a Vesna Juraić i Sanja Đak su do ove objave bile ispitivane u svojstvu svjedoka.

Naime, direktorica spomenute revizorske kuće Audit Konzalt u isto je vrijeme bila i članica Skupštine Dinama te direktorica računovodstva Dinama. Vesna Juraić, u široj javnosti  poznata kao punica Luke Modrića, čije je poslovne knjige također vodila. Sanja Đak, revizorica iz Audit Konzalt za koju smatramo da je potpisivala revizije (Juraić nije licencirani revizor) bila je direktorica i osnivačica tvrtke Argenta revizija sve do 7. studenog 2017. godine kada je tvrtka likvidirana. Dakle, osim što je kao (su)direktorica Audit Konzalta radila revizorska izvješća za Dinamo, Sanja Đak je isti posao radila i kao direktorica Argenta revizije. Sve zajedničke radnje prekinula je istraga Uskoka kada Vesna Juraić izlazi iz Audit Konzalta, a Sanja Đak gasi Argenta reviziju.

Ove činjenice, koje su lako provjerljive uvidom u Sudski registar, ne samo da su školski primjer sukoba interesa, već i kršenje nekoliko zakona. Nevjerojatno nam je i dalje da ovakve lako provjerljive činjenice niti jedan od 61 člana Skupštine nije ni pokušao provjeriti, već je bez imalo sustezanja i rasprave, kao na nekoj tjelovježbi, digao ruku i pokušao zaštititi braću Mamić, istodobno dovodeći klub u financijsku štetu. Dobro znamo kako će proći porezni nadzornik Pernar, tako da svi financijski dokumenti koje je klub radio možemo smatrati nevjerodostojnim, baš kao i ljude koji sjede u skupštini i upravi Dinama.

Ostale novosti