Danas se otkrilo kako je od rekordnog transfera za jedan euro počinjena dosad rekordna pojedinačna pljačka Dinama

Nadamo se da većini članova Dinama nije izblijedilo pamćenje kada se govori o transferu Matea Kovačića u Inter. Upravo smo doznali, prema pisanju tjednika Nacional kako je Mamić na tom poslu pokrao Dinamo. U brojnim medijima tada se govorilo o drugom najvećem transferu u povijesti (nakon Modrića) kluba koji je po pisanjima iznosio 13 milijuna Eura fiksno i 2 milijuna eura kroz razne bonus.

Realnost je na žalost svih dinamovaca potpuno drugačija. Klub je za Kovačića dobio 11 milijuna Eura, ali je već ustaljenom praksom pola transfera pripalo Mamiću i njegovim ljudima. Dakle samo u ovom transferu Dinamo je oštećen za iznos od 5.5 milijuna eura. Kada bi iz ondašnje perspektive komentirali taj transfer ocijenili bi ga kao veliki Dinamov neuspjeh, sam Kovačić kasnije je prešao u Real Madrid pa onda i Chelsea te je njegov transfer imao najvišu odštetu u povijesti svih naših sportaša.

Naravno, Dinamo je imao i određeni postotak od buduće prodaje Matea Kovačića s čime su se čelnici kluba posebno hvalili, ali je 50% od tog iznosa iz nama nepoznatog razloga 18.ožujka 2015. godine prepustio tvrtki iz Hong Konga imena Profoot International Limited. Iznos tih 50% novi vlasnici platili su svega jedan Euro!

Da ovaj međunarodni kriminal ne prođe nekažnjeno pobrinuli su se strani istražitelji koji su sve otkrili i prijavili, tako da Hrvatski kolege imaju sve relevantne dokaze i “moraju” podizati optužnice. Razne sudačke veze ili stranačke iskaznice neće im pomoći u prikrivanju ovih nedjela.

Svima onima koji brane Mamiće kao žrtve političkih procesa, crni, žutih i ne znamo kakvih vragova i spiniraju sličnim, već pomalo zamornim teorijama urota, ponavljamo – ovo su međunarodne istrage, međunarodnih novinara koji ne samo da ne “mrze Mamiće jer su uspješni, jer su Hrvati i slično”, već o njima osim ovakvog lopovluka ne znaju baš ništa.

Usporedbe radi Hajduk je za Antu Palaversu uprihodio 4.5 odmah i 1.5 milijuna Eura nakon posudbe, dakle ukupno 6 milijuna Eura, a to je više nego je Dinamu ostalo od Kovačića. Smatramo da karijere te igračke vrijednosti Kovačića i Palaverse nije potrebno uspoređivati kako bi se zaključilo da “genije” ne prodaje u korist Dinama, nego isključivo svoju osobnu korist.

Mamić i društvo izgradili su tako poseban model nogometnih transfera gdje putem igrača dio novca, ilegalno bez plaćanja poreza, bude vraćeno platiteljima i njima povezanim kompanijama. Brojne optužnice za takve “prljave” transfere podižu se diljem svijeta, a mi za sada čekamo pravomoćnost u prvim procesima. Ponovimo, baš odlukom Dinamovih skupštinara štetu koju su bivši čelnici kluba napravili nikad neće nadoknaditi Dinamu, već će 8 dana nakon pravomoćne presude sve biti uplaćeno u državni proračun.

Zato će članovi taj iznos tražiti od samih skupštinara u zasebnim tužbama, jer Dinamo – to smo mi!

Ostale novosti