Uličar Messi i doživotna uprava GNK Dinama

Članovi Barcelone izabrali novog-starog predsjednika

Joan Laporta je novi-stari predsjednik FC Barcelone, odlučili su tako klupski vlasnici na demokratskim izborima održanima u nedjelju 7. ožujka u Barceloni.  Na izborima je glasovalo 55.611 članova, što je 50.42 posto od svih članova s pravom glasa. Laporta je s 30.184 glasova dobio podršku 54.28 posto članova, a drugoplasirani Victor Font je dobio 16.679 glasova (29.99 posto).

Za vrijeme prvog Laportinog mandata, od 2003. do 2010., Barça je osvojila četiri naslova prvaka Španjolske, dvije Lige prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, Kup kralja, te tri španjolska i jedan europski Superkup. Iako je za vrijeme Laportinog mandata Barcelona osvojila svoj, u tom trenutku, najveći uspjeh u povijesti (peterostruka kruna 2009.), na demokratskim izborima 2010. zamijenio ga je Sandro Rossel.

11 godina kasnije, članovi kluba ponovno su izabrali Laportu na čelo svoje udruge građana, a Barcelona na svojim službenim stranicama s ponosnom ističe demokratsku tradiciju i identitet svojega kluba.

Iako je nepoznato za koga je glasao, na izbore je izašao i najbolji igrač današnjice te kao član kluba jedan od vlasnika FC Barcelone, Lionel Messi.

Snimke i fotografije Messijevog sinčića kako pomaže Messiju ubaciti glasački listić u kutiju obišle su sve zemlje svijeta.

Meanwhile in Zagreb’s hotel…

U jednom zagrebačkom hotelu održava se zatvorena skupština udruge građana Dinamo. Na Skupštini ne sudjeluje niti jedan novinar, a udruga građana Dinamo na svojim službenim stranicama nije niti najavila da će se Skupština održati.

Doživotna uprava udruge građana Dinamo upitala je Skupštinu kluba, koju je izabrala uprava, a onda je Skupština izabrala upravu, smatraju li da je Klub oštećen u procesima koji se protiv izvršnog savjetnika kluba i elokventnog menadžera engleskog tipa vode u Osijeku?

Skupština je jednoglasno izglasala da klub nije oštećen, čak i ako pravosuđe osudi navedene djelatnike kluba da su iz Dinama nezakonito izvukli više od 330 milijuna kuna.

Nakon toga Uprava je pitala Skupštinu, koju su sami izabrali, da li se slažu s financijskim izvješćem kojeg je izradila direktorica revizorske kuće Vesna Juraić, zatim šefica Dinamovog računovodstva Vesna Juraić te njihova kolegica, članica Skupštine, Vesna Juraić.

Skupština, koju čini i gđa Juraić, je jednoglasno potvrdila financijsko izvješće kojeg je napravila revizorska tvrtka čija je direktorica gđa Juraić uz pomoć klupske računovotkinje gđe Juraić.

Nakon toga se jedan od skupštinara, nakon što je mjesecima skupljao hrabrost za taj čin, javio za riječ i ustvrdio kako je negdje po hodnicima čuo da je uprava kluba osnovala tvrtku kćer „Plavi korner“  i da su u njoj zaposleni brat člana uprave te njegov policijski kolega kojeg je policija nečasno otpustila jer je krivotvorio sudare na štetu osiguravajućeg društva. Na taj upit članovi uprave, i većina kolega skupštinara, poprijeko su pogledali bezobraznog skupštinara i zaprijetili mu izbacivanjem iz Skupštine kluba ako još jednom postavi takvo pitanje.

U tom trenutku u prostoriju ulazi član Nadzornog odbora i njegov zet koji su se ispričali na kašnjenju. Naime, nadzornik je krenuo na vrijeme kako bi prvo pokupio zeta, a onda stigli na Skupštinu. Međutim, naknadno je shvatio  da mu je Dinamova kartica ostala u stanu, a kako je nakon Skupštine morao obaviti mjesečni obiteljski šoping, jednostavno nije bilo druge nego da se vrati doma po službenu karticu. Onim Skupštinarima koji su ga gledali u nevjerici poručio je kratko i jasno – ako vam to smeta, osnujte si svoj Dinamo!

Za sve vrijeme trajanja Skupštine, izvan betonskih zidina čuju se prosvjedni povici nekakvih uličara, koji su na papiru, ali samo na papiru, klupski vlasnici. Oni traže poštivanje zakona i raspisivanje nekakvih demokratskih izbora. Oni bi htjeli da Dinamo izgleda kao Barcelona i da jedan Arijan Ademi dolazi na izbore sa sinom i ubacuje listić u glasačku kutiju.

Non Pasara!

 

 

Ostale novosti