Sramotna odluka Dinamove skupštine

Posljednjih dana mediji su se iscrpno potrudili pobrojati imovinu koja će biti oduzeta braći Mamić nakon pravomoćne presude Vrhovnog suda kojim je dokazana pljačka Dinama od 116 milijuna kuna. Ovo su samo neki od linkova na tekstove koji su detaljno naveli nekretnine, pokretnine i novac kojim će se taj iznos pokušati nadoknaditi.
No, kao što je poznato sav novac koji se uprihodi na dražbama od te imovine neće biti vraćen u klub, već će se uplati u proračun Republike Hrvatske.

Za to su ponajprije krivi članovi Skupštine Dinama koji su na sjednici 1. ožujka 2008. godine glasali da Dinamo nije oštećen i da klub neće tražiti imovinsko pravni zahtjev za nadoknadu štete. O tome smo već detaljno pisali prije pravomoćne presude kada smo naveli sve članove Skupštine koji su takvu štetnu odluku podnijeli.
Ovim putem koristimo priliku ispričati se gospodinu Tomislavu Filipoviću inače nogometnom treneru iz Virovitice, zbog objavljene fotografije u kojoj ga se povezuje sa skupštinarima Dinama. Naime, Tomislav Filipović je prema zapisniku član skupštine koji je glasao da Dinamo nije oštećen, ali to nije gospodin iz Virovitice. Nikako nam nije bila namjera povezati nedužnu osobu s ovako ozbiljnim prekršajem pa se nadamo da će gospodin prihvatiti našu ispriku.

No, isprike više nema za 61 člana Skupštine koji mogu očekivati sudsku tužbu članova kluba za nadoknadom 116 milijuna kuna što smo više puta i najavljivali.
Do tada, ostaje nam objaviti detaljno zapisnik sa sporne sjednice Skupštine društva kako bi svi vidjeli kako se interes obrane Mamićevih stavio iznad interesa Dinama.

Također, pozivamo sve da ne nasjedaju na jeftine spinove odbjeglog kriminalca koji je opljačkao naš klub. Nama koji se godinama borimo za interes Dinama jasno je kako sve ovo što Mamićevi puleni rade Facebook objavama je pokušaj diskreditacije Županijskog suda u Osijeku gdje je u tijeku drugo suđenje za još bezobrazniju i očitiju krađu Dinama. Svima mora biti jasno kako Mamić sve ovo radi da se ne priča o tome kako je opljačkan Dinamo, kako u rukovodećim tijelima kluba sjede njegovi poslušnici koji se prave da se ništa nije dogodilo i o meritumu onog u drugom suđenju kada se praznila Dinamova blagajna, a punio račun sina Maria Mamića, Nikky Vuksana i ostalih poslušnika.

Ipak, procesi se nastavljaju, a osuđenike očekuju novi procesi i nove kazne…

Ostale novosti